Sos tatarski










Dzisiaj coś na szybko, ponieważ byłam mocno zdegustowana składem tych sklepowych sosów, przygotowałam swój. Idealny do jajek my jemy do mięsa.






Składniki:


majonez (kilka łyżek ,użyłam domowego klik)
śmietana 12% (2 łyżeczki)
ogórki konserwowe (1-2 sztuki)
cebulka (mała)
grzybki marynowane (kilka malutkich kapeluszy)
sól i pieprz



Przygotowanie:




Grzybki, ogórki i cebulkę kroimy drobno. Wrzucamy do miseczki dodajemy majonez i troszkę śmietany (ok. 2 łyżeczek) solimy i pieprzymy następnie całość mieszamy i wstawiamy na jakiś czas do lodówki w celu schłodzenia. Podajemy z jajkami na twardo lub tak jak my (ja i mój mąż) zjadamy z mięsem.




Smacznego.

Komentarze

Popularne posty