czwartek, 21 kwietnia 2016

Tartaletki z pastą z czarnych oliwek











Szybka przekąska dla gości, potrzebne gotowe ciasto francuskie i trochę czarnych oliwek. Nie dość, że szybkie to w  dodatku mega proste do przygotowania.






Składniki:


1 opakowanie ciasta francuskiego
słoiczek oliwek czarnych
pietruszka
sól i pieprz
oliwa z oliwek 
parmezan 
świeża pietruszka
cytryna


Przygotowanie:



Oliwki, posiekaną pietruszkę i oliwę wrzucamy do kielicha blendera ręcznego i blendujemy na dość gładką masę. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i parmezanem. Ciasto francuskie tniemy na paski a następnie na kwadraty, na każdy nakładamy trochę pasty z oliwek (tapenada),sklejamy dwa brzegi , blaszkę wykładamy papierem i układamy na niej ,,przekąski'' pieczemy wg instrukcji producenta ok. 15-20 minut w temperaturze 120 st. Podajemy z listkiem pietruszki.



 Smacznego :-)

4 komentarze:

  1. uwielbiam różne wariacje na temat ciasta francuskiego

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również dlatego jest ich u mnie troszkę :-)

      Usuń
  2. Witam serdecznie! Prowadzisz bardzo ciekawy blog. Znalazłam tutaj dużo wartościowych treści. Uważam, że powinnaś zgłosić swój blog do promowania na stronie egee.pl. To fajna strona, która profesjonalnie pomoże Ci wypromować Twój blog oraz zwiększy wyświetlenia na nim. Zapewniam Cię, że znajdziesz tam coś dla siebie! Na stronie jest wiele blogów o zbliżonej tematyce. Polecam! Serdecznie pozdrawiam i zachęcam do owocnej współpracy!

    OdpowiedzUsuń