Zupa rybna z dorsza












Jest to bardziej rosół niż zupa, ale ja tak lubię może i Wam się spodoba.







Składniki:



ok. 250-300 g świeżego dorsza (jeśli macie głowy to dodajcie)
marchew
pietruszka
por (opcjonalnie)
sól i pieprz
warzywko


Przygotowanie:




Do garnka lejemy wodę (u mnie jak zwykle filtrowana z dzbanka), wrzucamy marchew, por i pietruszkę (można dać też cebulę), gotujemy 20-30 minut i dodajemy pozbawioną ości rybę (w tej kolejności, bo ryba dość szybko jest ugotowana) po dodaniu ryby gotujemy jeszcze z 20 minut, następnie doprawiamy i podajemy bez żadnych dodatków. Smacznego,

Komentarze

  1. Nie próbowałam, myślę że dobrze byłoby to spróbować.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, można dodać kawałek łososia lub owoce morza. :-)

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty