niedziela, 22 maja 2016

Szparagi w cieście francuskim


'








Ostatnio do głowy wpadł mi pomysł na szparagi zawijane w cieście francuskim co Wy na to? Może kalorycznie ale za to bardzo smacznie. Prawda?





Składniki:


szparagi (dowolna ilość)
boczek
ciasto francuskie
oregano suszone



Przygotowanie:




Odłamujemy zdrewniałe końce w szparagach myjemy i osuszamy. Ciasto tniemy na prostokąty, boczek w plastry. Na ciasto układamy boczek na to szparaga i zawijamy. Układamy na blaszce posypujemy oregano i układamy na blaszce wyłożonej papierem do wypieków. Zapiekamy przez 15 minut.



Smacznego!

2 komentarze:

  1. oo też miałam je robić jednak szparagi trafiły do zupy ;-)
    Super sprawa

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie miałabym serca zrobic z nich zupy :-)

      Usuń