niedziela, 17 lipca 2016

Tosty francuskie










U mnie tosty te były na kolację, ale uważam, że bardziej nadają się na śniadanie w stylu angielskim bardzo przez Nas lubiane zresztą (te śniadania znaczy). 





Składniki:

bułka/chałka/chleb tostowy
2-3 jajka (zależy ile tostów chcecie zrobić)
mleko (u mnie 1/2 szklanki)
cukier waniliowy (1 łyżeczka)
masło klarowane (sporo)
dżem ( u mnie gorzka pomarańcza) dowolny


Przygotowanie:


Jajka roztrzepujemy z mlekiem i cukrem maczamy chleb/bułkę/chałkę i obsmażamy na rumiano na maśle (nie wolno smażyć na zwykłym, bo mocno się pali i jest dla Nas niezdrowe bo robi się toksyczne dlatego wybierzmy klarowane) tosty układamy na talerzyku wyłożonym ręcznikami papierowymi (odsączamy nadmiar tłuszczu) a następnie nakładamy pożądaną ilość dżemu i zjadamy póki ciepłe. 


Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz