poniedziałek, 16 stycznia 2017

Tartaletki z pesto














Ostatnio u mnie tylko przekąski, mieliśmy małą imprezę i udało mi się nawet cyknać zdjęcie. Więc proszę bardzo częstujcie się przepisem.






Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
pomidorki koktajlowe
zielone pesto (bazyliowe)
sól i



Przygotowanie:



Ciasto francuskie kroimy na paski, następnie na kwadraty, piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. układamy paapier do wypieków (ja biorę ten od ciasta francuskiego) układamy wycięte kwadraty na papierze, na każdy nakładamy po łyżeczce pesto i dwa pomidorki pokrojone na ćwiartki. Zapiekamy przez 15-20 minut. Na koniec solimy i doprawiamy pieprzem. Po wyciągnięciu z piekarnika układamy rukolę i posypujemy parmezanem. 


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz